Parterapi, den største gave

Parterapi kan være den største gave, du kan give dit parforhold. For mange par kan det være svært at få parforholdet til at fungere midt i en stresset tilværelse med børn, arbejde og andre forpligtelser. Konflikterne i hverdagen kan fylde mere og mere, og nærhed og åbenhed går i stå. Årsagerne kan være mange og skabe utilfredshed og skuffelse i relationen.

At gå i parterapi kan også være for jer som vil forebygge et konfliktfyldt forhold. Parterapi behøver ikke nødvendigvis være på grund af konflikter, men et ønske og vilje om forandring. Den bedste forudsætning for et godt og lykkeligt liv er gode og nære relationer. Relationer er en buffer i livet – mod både psykiske og fysiske udfordringer.

Forandring i parforholdet kan være et ønske om, at forebygge problemer eller tage hånd om problemer, som kan hænge sammen med ændrede livsomstændigheder, fx graviditet, fødsler, syge børn, børn, stress, økonomiske problemer, arbejdsløshed, sygdom, uoverensstemmelse om prioriteringer i livet, men også forudsigelige og uundgåelige ting som aldring, pension og fysiske forandringer, som kan påvirke parforholdet.

Parterapi kan hjælpe med at afdække problemernes omfang og skabe klarhed over, hvordan I får det bedre i jeres relationen. Samtalen giver jer som par mulighed for at have fokus på kommunikationsmæssige, følelsesmæssige og /eller seksuelle problemer.

Hvis jeres forhold ikke er det trygge sted for jer begge, kærligheden gør ondt og problemerne vokset over hovedet, kan samtaler hos PARLIV måske være en hjælp.

Parterapi kan handle om:

  • Konflikter og skænderier
  • Jalousi og seksuelle problemer
  • Manglende anerkendelse og bekymringer
  • Manglende lyst til intimitet og berøring
  • Angst og depression
  • Stress, sorg og traume
  • Familiemæssige årsager