Hvad er onlineterapi?

Onlineterapi

Onlineterapi er en mulighed for terapi over internettet gennem en sikret krypterede platform. Det betyder, at platformen der anvendes er GPDR godkendt og overholder Sundhedsstyrelsen og Datatilsynetes krav og regler om beskyttelse af personlige data.

Hos Parliv er det muligt med onlineterapi. Ved onlineterapi kan du sidde et uforstyrret sted med din computer, tablet eller mobiltelefon, nøjagtig som hvis du sad i lokalet. Det er selvfølgelig vigtigt, at du kan sidde et sted, hvor der er ro omkring dig og med garanti uforstyrret.

Ved onlineterapi vil du få tilsendt et link på din mail. Linket skal du følge. Du skal bruge dit MitID til at benytte den sikrede platform. Det tager, første gang man benytter linket, lidt tid at oprette sig. Det tages der selvfølgelig hensyn til, når din tid bookes.

Ved onlineterapi er det vigtigt, for at du kan få det fulde udbytte af din time, at du sidder et uforstyrret sted og at du har testet dit kamera og mikrofon før timen begynder.

Der er god evidens for at onlineterapi fungere, men det vil selvfølgelig have lidt udfordringer i forhold til fremmødekonsultation. Det er bedst, at din computer, tablet eller mobiltelefon, er placeret så jeg kan se dit ansigt og gerne lidt af din overkrop.

Onlineterapi er særlig praktisk og dækker over samtaler, der udføres over internettet via computer, tablet eller mobiltelefon. Onlineterapi er til dig, som er på farten eller ikke har mulighed for fremmøde. Måske bor du et andet sted i Danmark eller måske er du bosiddende i udlandet, eller online terapi tilbydes også, hvis du er syg og ikke kan deltage i fremmødekonsultationen.

Som psykoterapeut MpF, der tilbyder onlineterapi, er platformen der anvendes en sikret krypterede platform, som er GDPR godkendt. Jeg benytter “Min psykoterapeut” som er en udbyder af Medconnect.dk og godkendt af Dansk Psykoterapeutforening.

Onlineterapi har den fordel, at det gør det muligt at tilbyde psykoterapi til dig som bor et andet sted i landet eller i udlandet og uden for normal åbningstid.

Fordelen ved at vælge onlineterapi, er at du ikke skal bruge tid på transport frem og tilbage, du kan sidde i velkendte omgivelser og der er lidt mere fleksibilitet ved en travl hverdag. Online forløbet foregår på samme måde, som hvis du mødte fysisk op i klinikken. Vi aftaler en tid og kort før din aftale, vil du modtage et link.

I onlineterapi tager vi udgangspunkt i den udfordring eller problem, du ønsker at arbejde med og du vil opnå opmærksomhed og viden om din udfordring og hvordan du fremover kan håndtere situationen.

Det er muligt hos Parliv, at ændre din fremmøde konsultation samme dag til onlineterapi, hvis du skulle blive forhindret i at nå frem, eller hvis du er blevet syg.

Du vil modtage et link, som du skal bruge til at logge på videokonsultationen. Der benyttes en platform som er godkendt af Sundhedsstyrelsen og Datatilsynet. Du skal bruge dit NemId til at logge på. Efter endt konsultation, vil du modtage en faktura for dagens samtale.

Hyppige spørgsmål vedr. online terapi

Vil den digitale format ved onlineterapi påvirke den terapeutisk relation?

Det er vigtig, at der hurtigt skabes et fortroligt virtuelt rum for ikke at påvirke den terapeutisk relation. Ved onlineterapi kan man sagtens opretholde øjenkontakt.

Hvordan fungere onlineterapi?

Du vil få tilsendt et link på din mail, den dag vi aftaler din tid. Linket skal du følge og du skal bruge dit NemId for at tilgå platformen, vi anvender.

Kan man have parterapi online?

Ja, det er muligt med parterapi online. Eneste krav er, at I begge kan ses på skærmen og at der er ro omkring jer.

Er det muligt med sexologisk rådgivning online?

Ja, det er muligt med sexologisk rådgivning online. Platformen som anvendes er godtkendt og overholder Sundhedsstyrelsen og Datatilsynets krav og regler om personfølsomme dag. Sexologisk rådgivning handler ikke om at se eller røre ved dig.

Kan jeg ændre min fremmødekonsultation til onlineterapi samme dag?

Ja, der er muligt at ændre din fremmødekonsultation til onlineterapi samme dag. Tiden du har booket er din. Skulle du mod forventning blive syg samme dag du har fremmødekonsultation, kan vi ændre den til onlineterapi i stedet for. Dette giver dig mulighed for, at ændre din tid fremfor at melde afbud samme dag. Se betaling og afbud.

Kan jeg anvende en Mac-computer til onlineterapi?

Ja, du kan godt bruge en Mac-computer. Du vil få tilsendt et link på din mail, som du skal følge. Husk at have NemId klar.

Kan jeg anvende tablet til onlineterapi?

Ja, du kan godt bruge en tablet til onlineterapi. Eneste krav er, at der er kamera og mikrofon på din tablet, og at du kan tilgå din mail.

Kan jeg anvende min mobiltelefon til onlineterapi?

Ja og nej. Du kan godt anvende din mobiltelefon til onlineterapi, men jeg vil anbefale at du bruger din computer eller tablet, da der ofte kan være problemer med at gennemføre en videosamtale på et Android-apparat. I stedet skal du benytte Google Chrome eller Firefox på PC eller Mac.