Mere om sexologisk rådgivning

Seksuel sundhed kan af mange opleves som en vigtig livskvalitet. Seksualiteten kan være det mødested, hvor parlivet leves mest intenst og dejligt og hvor parret genskabes med ny energi, ny oplevelse af intens nærhed. Det kan være det som binder parforholdet sammen og det kan være det sted, hvor man lærer sig selv bedst at kende. Det at føle nærhed, at blive rørt ved og røre ved en anden, kan have stor betydning for den enkelte.

Det at opleve nærhed og intimitet og give nærhed og intimitet til en anden uanset alder, kan af og til være svært. De bagvedliggende årsager til sexologiske problemer i parforhold kan være sammensatte af flere årsager. Der er mange der oplever, at de forskelle der i sin tid tændte begge har ændret sig, eller det kan føles skamfuld, at fortælle om en lyst til sin seksualpartner. Kronisk sygdom eller en presset hverdag kan hos par også medføre manglende eller nedsat lyst til nærhed. Det kan føles utilfredsstillende og være svært at få åbnet for samtalen. Samtidig kan en presset livssituation eller stresset job, kan være medårsag til sexologiske problemer og opleves hos den enkelte som nedsat livskvalitet og forhindring af et meningsfuldt liv.

Kronisk sygdom eller livsstruende sygdom kan give årsag til manglende evne til samleje eller manglende lyst til nærhed. Ubesvarede spørgsmål og usikkerhed kan trænge sig på. Det påvirker ikke bare hverdagen, men også seksualiteten og intimiteten med en partner eller i egen seksualitet.

Når seksualiteten påvirkes, medfører dette ofte udfordringer, ikke alene for den enkelte, men også i parforholdet.

Som autoriseret specialist i sexologisk rådgivning, arbejder jeg ud fra et biopsykosocialt aspekt ved behandling af seksuelle problemer. Udover min terapeutiske retning og faglig viden anvender jeg min sygeplejefaglige viden når vi arbejder med seksuelle problemer.

Jeg arbejder under etiske retningslinjer fra NACS, Nordic association for clinical sexology og jeg har tavshedspligt. (Læs mere her om NACS og DACS og DSS.)

Jeg kan tilbyde sexologisk rådgivning og samtale om seksualitet og seksuelle problemer som blandt andet

  • Manglende eller nedsat lyst
  • Smerter ved samleje
  • Erektionsproblemer
  • Relationsproblemer
  • Manglende orgasme
  • Kropsbevidsthedsproblemer
  • Tidlig eller manglende sædafgang
  • Seksuelle problemer ved sygdom
  • Seksuelle overgreb